Składniki:
• szklanka mąki pszennej
• 100 g masła
• 1 jajko
• szczypta soli
• szczypta czarnego sezamu
Nadzienie:
• cukinia
• cebula czerwona
• rukola
• szparagi zielone
• mozarella
• ser feta
• sól, pieprz
Wykonanie:
W misce zagniatamy szybko ciasto z mąki pszennej, masła pokrojonego na kawałki, szczypty soli, jajka i czarnego sezamu. Cukinie kroimy na plasterki, cebule w piórka, odrywamy szparagom twardą końcówkę. Ciasto wałkujemy na grubość 3-4 mm. Układamy nadzienie 2-3 cm od brzegu - cukinie, pokrojoną mozarellę, cebulę, szparagi i posypujemy pokruszonym kozim serem. Brzeg zaginamy nożem, całość doprawiamy solą i pieprzem. Piec przez ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy rukolą. Smacznego!
źródło: rokzator.pl